El significat dels vins

By 19 mayo, 2020julio 9th, 2020Noticias
Punt i… Seguit i A part són vins especials. Són vins pensats i creats des de la finca, amb caràcter i personalitat. Aquests dies, com fem habitualment, aprofitem per tastar vins d’amics i elaboradors que admirem, amb més consciencia i calma, però també els nostres, els de Cellers Tarroné. Els revisitem i els retastem en una situació nova, la del confinament, que ens regala més temps per pensar en cada glop i en les intencions i els regals que volem amagar a cada ampolla. Tipicitat, identitat, autenticitat… L’expressió més autèntica de la garnatxa blanca i negra sobre sòls de panal, amb criances respectuoses i singulars que li confereixen al vi la diferència i l’atreviment que busquem per una trilogia vínica pensada per a públics nous i curiosos. Forma part de la gamma de vins que representa a la generació més jove de la família. Resum el paral·lelisme entre el plaer d’escriure i el plaer d’elaborar un bon vi. Punt i… és la parada, la reflexió, la invitació a pensar. Seguit és el seguir aplicant el coneixement rebut i sabut. A part és l’especial, el singular, l’autèntic. Hi ha un vincle estret entre els tres vins i la lectura, en com ens poden donar plaer i alegries i ens regalen viatges sense necessitat de moure’ns d’allà on som. Aquests dies també ens hem adonat que els noms són un mirall del moment que vivim i a continuació els harmonitzem amb textos i reflexions que pensem que s’hi adiuen:
Punt i… Garnatxa negra i syrah. Mig any de criança en barriques de roure francès: Fruita vermella sobre fons mineral “Visc per no morir i lluito per viure. Per no perdre cap d’aquests moments que sé irrepetibles” Montserrat Abelló El dia que ens aturem amb l’estat d’alarma i les mesures preses amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. Una parada per reflexionar, per repensar, per entendre, per comprendre, per sentir i per veure que la natura no s’atura, que som nosaltres els qui anem a remolc seu. Que cal parar més sovint sense necessitat d’emergències externes.
Seguit. Garnatxa negra amb un any d’envelliment en roure francès; taní rodó i fruita madura “Caminem junts I junts serem més forts Avui lluny és més a prop Mira com el temps ens ha fet grans A poc a poc i anar tirant Res ha estat com esperàvem” Doctor Prats Hi ha futur, hi ha demà. Diferent, imprevisible, incert, però hi és. Amb l’aprenentatge del temps de confinament, amb decisions oportunes i consensuades, amb un equip ferm i convençut, amb la determinació de seguir la història que comença el 1942 i ganes de superar adversitats. I sobretot la il·lusió de compartir camí i viatge amb clients, distribuïdors, restauradors… Amb tota la xarxa de complicitat que aquests dies s’ha  estrenyut i s’ha fat més imprescindible. AMPOLLA A part. Garnatxa blanca matisada pel seu pas per barriques d’acàcia, en l’elaboració i en l’envelliment; Untuós, dens, sedós… Fruita de pinyol i notes salines “I wish you the time to reach for the stars and the time to grow, to mature I wish you the time to hope and to love It makes no sense to postpone this time. I wish you the time to find yourself to see happiness in each day and each hour. I wish you the time also to forgive. I wish you the time to live” Elli Michler Distanciar-se d’allò que crema o punxa, apropar-se a allò que suma, a allò que ens equilibra, ens harmonitza, ens fa créixer i ens fa sentir que el més important és l’autenticitat i la complicitat. Com la del vi amb la vinya quan n’és el seu reflex. Beveu (amb moderació) i llegiu. Sereu més rics i més lliures. www.cellerstarrone.com