Notícies

“La vinya és una eina de vida”

IMG_4071

Via Verda, La Fontcalda, gimcanes, esport, Diada de Sant Jordi, Horta de Sant Joan i Picasso, la Catedral de Barcelona i el barri Gòtic, un tast d’olis, visita a cellers de Batea … and fly home.

Aquest és l’itinerari d’una setmana a Catalunya que han viscut joves adolescents de 7 països diferents dins del programa “Healthy living and equal oportunities through sport”. Hi participen centres educatius de Portugal, Itàlia, Polònia, Letònia, Grècia i Romania. I catalans, en concret, l’Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea, a través del programa Erasmus+.

Aquesta tarda hem tingut el plaer de rebre els professors dels alumnes del programa a Cellers Tarroné i explicar-los la nostra història i arrelament a la terra, també la importància de la viticultura i de l’aliment que és el vi. I de com la Terra Alta té no només la seva economia a la vinya, també un vincle social i cultural molt fort.

“Tantes vides diferents, tantes adolescències diverses… Tots units per l’esport i la vida saludable” Institut Escola Mare de Déu del Portal

“A través de veure diferents paisatges, s’adonen de les realitats diferents. Són conscients de la manera de fer de cada lloc. Aquí la vinya és una eina de vida i per això a la Terra Alta expliquem aquesta realitat”, comenta Mar Isern, directora de l’Institut Escola Mare de Deú del Portal.

 

IMG_4070

Sabeu que a Cellers Tarroné ens agrada obrir les portes a tothom perquè conegui com fem els vins però especialment ens fa feliços rebre a la professionals del sector educatiu d’altres països, que informaran i comunicaran als consumidors del futur, perquè siguin conscients del treball pacient que hi ha al darrere de cada ampolla de vi. “En el cas de la visita a cellers, volem que sàpiguen com és el procés d’elaboració del vi i com millora l’economia de zones rurals com la Terra Alta i Batea en particular”, diu la directora del centre. “Amb les visites que fem al llarg de la setmana els mostrem la nostra realitat; també posem l’accent en la importància de  l’emprenedoria i després a l’aula els alumnes creen catàlegs sobre productes locals i els venen als socis d’una cooperativa que ells mateixos creen, amb els estatuts prèviament definits”, afegirà.

Mare de Déu del Portal és un Institut Escola pioner que treballa per projectes dins del programa de renovació pedagògica Escola Nova 21 i a la seva façana hi ha estampat amb pintura el cicle de la vinya, per tant, la seva concienciació envers el sector vitivinícola és total. “A la nostra escola es treballa així, i els socis aprenen del nostre treball i nosaltres aprenem com ho treballen ells i ho compartim”, comentarà Mar Isern.

IMG_4072

A través d’Erasmus+ i d’aquest programa en particular, les activitats pedagògiques i educatives poden derivar després en oportunitats econòmiques. Perquè tots els implicats en el projecte, no només els alumnes sinó també els pares, acaben coneixent els productes. En aquest sentit, Mar Isern assegura: “Pensem que això pot afavorir després l’exportació a nivell estatal i europeu”.

Està clar que si no ho expliquem, ningú només que nosaltres coneixerà el que fem, el que produïm i el que sentim. I aquesta oportunitat que ens dona Portal de Batea de mostrar als més joves, també als nostres fills que hi estan escolaritzats, la riquesa, la diversitat i la pluralitat de realitats que hi ha al món, ens fa més savis i més lliures a totes i a tots.

 

www.cellerstarrone.com

Related Posts