Noticias, Notícies

Del blanc de la neu al rosat del vi

Sí, n’havíem ja deixat constància a les xarxes socials però hem pensat que una nevada inèdita a la Terra Alta, amb gruixos de neu tan considerables, havia de quedar escrita al bloc. Aquest que hem deixat enrere ha estat un cap de setmana de neu, boira i fred que ens deixa estampes inèdites a les nostres vinyes de Batea, però entre la bellesa i el desastre hi ha un fil molt prim, com hem pogut veure a Porrera. Els nostres companys del Celler Vall Llach han perdut part de les instal·lacions. El pes de la neu ha ensorrat una part de l’edifici de La Final i s’ha emportat part dels dipòsits i del vi emmagatzemat de 2018, 2019 i 2020. Un desastre que s’afegeix a l’any complicat que el sector ha viscut pel míldiu a la vinya i per la caiguda dràstica de vendes amb l’exportació tancada i els bars i restaurants, intermitentment, també. Des d’aquestes línies, tot el nostre suport.

Any de neu, any de Déu“, hem sentit dir moltes vegades. Esperem que així sigui. En un portal digital de refranys meteorològics i territori, s’explica que la dita “expressa la creença vulgar que l’any abundant de neu la collita serà bona. Hi ha pagesos que completen irònicament el refrany dient: ‘Any de neu, any de Déu; però que no caigui a lo meu'”. Confiem-hi.

Mentre a fora ha nevat, a dins del celler la feina és intensa com cada inici d’any. Dir que la neu anirà molt bé perquè la vinya tingui saó. I potser ens ajudarà a evitar malalties i plagues aquest any. Al celler, aquests dies, hi ha molta activitat que no es veu i que potser expliquem massa poc. No només a les oficines, gestionant plans, pressupostos i comandes, sinó també les feines pròpies del procés enològic. Per exemple, els cupatges dels vins que sortiran al mercat properament, definint els percentatges de cada varietat per crear vins armònics i equilibrats. I també filtrem i clarifiquem, perquè els vins siguin nets i brillants a més a més de francs i hontestos. Son feines mecàniques però molt minucioses també. I imprescindibles per culminar el que comença amb la poda; son, de fet, les últimes tasques abans que s’embotelli el vi i comenci el viatge cap a les taules.

Els primers vins de 2020 que sortiran al mercat seran els rosats. Des de fa temps, fets a consciència, des de la vinya, sabent que la seva elaboració no és mai fàcil. Fins ara a Cellers Tarroné teníem dos vins rosats: Mas Tarroné i Sisquera. Dos vins frescos, vibrants i polivalents pel que fa al maridatge. Però aquest any ampliem el nombre de referències amb Merian Rosat 2020. Aviat en donarem més detalls d’aquest nou vi, però ja us avancem que està elaborat amb garnatxa negra, té 4 mesos de criança i arriba per donar més entitat encara a una gamma icònica i identitària del celler, de vins representatius de l’expressió sincera i austera, però amb caràcter, de la Terra Alta, la dels Merian.

Mas Tarroné, Sisquera o Merian rosat?

Abans de tancar l’escrit, aprofitem per recordar-vos que al desembre de 2020 vam estrenar un nou canal de comunicació: una newsletter que enviem mensualment als amics i clients. Si voleu rebre puntualment informació sobre l’actualitat de Cellers Tarroné, us hi podeu subscriure a través de la pàgina web. Sereu els primers a rebre informació sobre el nou rosat 🙂

www.cellerstarrone.com