Skip to main content

Temps de poda, clotxa i calçots

By 11 enero, 2017febrero 7th, 2017Noticias

 

vine-lifecycle-winefolly-optimized

 

La poda és un dels treballs més durs i importants del cicle de la vinya. La complexitat s’accentúa en regions de vins com la DO Terra Alta on el fred i la boira marquen els dies d’hivern. Aquest any, la boira amb prou feines ens ha deixat veure la renglera de ceps que tocava podar. A les vinyes de Cellers Tarroné l’equip de viticultura amb Pere Brio al capdavant ha començat la poda i amb aquesta activitat de camp estem ja decidint la propera verema. Podar curt o llarg, buscar més o menys fruits per cep són decisions que hem de prendre abans de començar a eliminar la fusta vella del cep. En funció de si els ceps són en vas o emparrats, la pràctica de la poda també canvia.

20170105_113959

20170105_11420320170105_11453820170105_110213

No entrarem en detalls tècnics, però volem fer pal·lès que és una activitat transcendental que ens ocupa moltes hores durant les primeres setmanes de l’any. Començarem a veure moviment a les vinyes quan la temperatura del sòl augmenti – encara falten dies!- i arribi el moment del plor a la vinya, un dels episodis més romàntics i efímers en aquesta etapa hivernal que té també el seu encant per la solitud i la tranquil·litat amb què es pot passejar entre vinyes, a les hores de sol. Els mesos d’hivern els ceps estan completament despullats.

Podats els ceps, cremem els sarments a la mateixa finca. Però sovint són emprats per encendre el foc i coure els calçots, menja típica d’aquesta època de l’any. A la DO Terra Alta som de clotxa, però no deixem passar l’oportunitat de tastar els calçots IGP de Valls i acompanyar-los de vins negres, joves i frescos, o amb un punt més de complexitat, com els nostres Mas Tarroné, Sisquera, Punt i…, Seguit i Torremadrina.

Proveu-hi i ja ens direu si una cosa amb l’altra marida!

www.cellerstarrone.com